Nieuws

RVG Real Estate koopt voor 125 miljoen in Duitsland (Persbericht, september 2008)

OOSTERBEEK – RVG Real Estate verwerft voor 125 miljoen euro 2.100 woningen in Berlijn, München en Kiel. De aankoop onderstreept de ambitie van de Oosterbeekse belegger en ontwikkelaar om buiten Nederland de portefeuille strategisch uit te bouwen.

 

De woningen zijn gekocht van iii Investments in München, een open fonds dat onderdeel uitmaakt van de HypoVereinsbank AG en dat zich in toenemende mate toelegt op de realisatie en verhuur van winkel- en kantoorruimten en businessparken.

 

De overgenomen portefeuille bestaat uit enkele tientallen kleinschalige appartementencomplexen in verschillende gewilde wijken van Berlijn, München en Kiel. RVG Real Estate zal de woningen een nieuwe toekomst geven, door in zowel de appartementen zelf als in de omgeving te investeren.

Na de upgrading wordt een deel van de woningen tegen een scherpe marktprijs aan de zittende huurders te koop aangeboden. Voor de huurders die afzien van koop, verandert weinig. Ze krijgen de garantie, dat ze hun woning kunnen blijven huren.

 

Mr. M. Faruk Kinran, directeur van RVG Real Estate: ‘Duitsland heeft de krachtigste economie van Europa. Toch is de prijsontwikkeling van de woningmarkt er de laatste jaren achtergebleven ten opzichte van de rest van Europa. Die twee factoren maken van Duitsland voor ons en onze ambities een interessante markt om in te investeren. Daarom zijn we bijzonder content, dat we in één transactie een groot aantal woningen op de juiste locaties hebben kunnen verwerven.’

 

E.I.G European Investment Group AG (EIG) uit Berlijn, die RVG Real Estate adviseerde bij de research en due diligence van de 2.100 woningen, zal ook het assetmanagement van het aangekochte vastgoed in Duitsland voor haar rekening nemen.

 

De transactie is mede tot stand gekomen door bemiddeling van Den Outer Beleggingen in Arnhem. ING Real Estate Finance Arnhem is opgetreden als vastgoedfinancier en ING Bank Financial Markets sloot de rentederivaten af. Loyens & Loeff N.V. in Oosterbeek en MarkworthSchwerdtfeger in Dessau begeleidden RVG Real Estate respectievelijk fiscaal en juridisch.


Bezoekadres

Ratio 16
6921 RW Duiven

T 026 - 363 92 55