Nieuws

Ontzorgde corporaties kunnen liquiditeit vergroten (Persbericht, december 2007)

RVG Woningen Groep lanceert een innovatief full-serviceconcept waarmee woningcorporaties hun liquiditeitsruimte vergroten, geld besparen en risico’s verleggen.

 

‘Wij kopen verouderde complexen van corporaties op en bouwen voor die corporaties tegelijk op eigen kosten nieuwe (sociale) huurwoningen’, licht mr. M. Faruk Kinran, directeur van RVG Woningen Groep het full-service-concept toe. ‘Dat betekent dat corporaties geld besparen, extra liquiditeitsruimte creëren en de verkoop- en ontwikkelingsrisico’s aan ons overdragen.’


Marktveranderingen

 

Met de introductie van het full-service-concept speelt RVG Woningen Groep in op de koersverlegging van veel corporaties. ‘Corporaties verkopen vanuit strategisch voorraadbeheer meer en meer bestaande woningen om aan hun investeringsverplichtigen te kunnen voldoen’, aldus Kinran. ‘Om nieuwbouwprojecten te kunnen financieren, wordt bestaand bezit verkocht. In de praktijk blijkt echter dat het verkopen van de huurwoningen tegenvalt terwijl de bouwkosten blijven stijgen en de financiële druk vanuit de overheid ook steeds zwaarder wordt. Daar spelen wij op in door aan de achterkant het verkooprisico over te nemen en nu ook aan de voorkant het ontwikkelingsproces actief te initiëren.’

 

Versmelting

 

Het innovatieve full-service-concept biedt die gevraagde ondersteuning. Daartoe was wel versmelting van kennis noodzakelijk en sloegen investeerder RVG Woningen uit Oosterbeek en ontwikkelaar Queros Development uit Baarn de handen ineen. Beide partijen, die al jarenlang intensief samenwerken, gaan nu gezamenlijk verder onder de paraplu van RVG Woningen Groep, waarbij de naam van Queros Development is veranderd in RVG Development.

 

Full-service voor corporaties

 

RVG Woningen Groep biedt nu full-service voor corporaties. ‘Wij zorgen voor meerwaarde in de voorfase en voor meerwaarde in de eindfase, terwijl de corporatie zich kan richten op haar kerntaak; de sociale huisvesting’, stelt ing. W. Bill van Ravenswaaij, oprichter van Queros Development en nu directeur van RVG Development.


Bezoekadres

Ratio 16
6921 RW Duiven

T 026 - 363 92 55