RSS-feed

Wat is RSS?

 

RSS is een standaard van tekst opmaken. Voordeel hiervan is dat een computerprogramma de content kan interpreteren. Zo is er bijvoorbeeld een duidelijke scheiding tussen de kop van een artikel, een link en de tekst zelf.

 

Wat is een RSS-feed?

 

We spreken van een RSS-feed als een tekstbestand met deze opmaak op bepaalde tijden wordt ververst.

 

Wat kun je met RSS?

 

RSS leent zich zeer goed voor het uitwisselen van content. Een computer kan het tekstbestand opvragen, interpreteren en op een bepaalde manier aan een gebruiker presenteren.

 

Wat heb ik nodig voor RSS?

 

De meestgebruikte toepassing van RSS zijn de zogenoemde RSS-readers. Je hebt deze in soorten en maten en voor alle platforms (Mac, Windows en Linux). Ze verzamelen allemaal kopij en geven een overzicht van de content op het web. Daarnaast geven deze programma's je een seintje verschijnt nieuwe content op een site verschijnt. Daarnaast zijn er diverse webgebaseerde readers die erg handig zijn om op één plek verschillende RSS-feeds te verzamelen.

 

Waar zijn de RSS feeds van rvgrealestate.nl?

 

RVG Real Estate biedt verschillende feeds aan. Zo kan je jezelf 'abonneren' op de feeds die jouw interesse hebben. Je hoeft de onderstaande URL alleen maar in je RSS-reader te plakken.

 

Nieuws: http://www.rvgrealestate.nl/rss/feed_1.xml

Evenementen: http://www.rvgrealestate.nl/rss/feed_2.xml

Bezoekadres

Ratio 16
6921 RW Duiven

T 026 - 363 92 55