Beheer

Beheer woningen

 

Bij bijna alle woningen waar RVGW bij betrokken is, wordt het beheer gedaan door de woningcorporatie. Dat is meestal dezelfde die het altijd al ook deed. Voor de huurders verandert er dan dus niets qua aanspreekpunt en regelgeving. Het beheer wordt uitgevoerd volgens het BBSH (besluit beheer sociale huursector).

 

Als (toekomstig) eigenaar van een woningcomplex inventariseert RVGW de staat van de woningen. Waar nodig zal zij investeren om het wooncomfort en de leefbaarheid te verhogen. Uiteraard is dat om het verkopen via individuele verkoop aan particulieren makkelijker te maken, maar zowel kopers als huurders profiteren daarvan. De waardetoevoeging kan zitten in bijvoorbeeld een schildersbeurt, nieuwe kozijnen, dubbel glas, een nieuwe verwarmingsinstallatie of een complete renovatie.

 

De heer H.W. Koopman, lid van de bewonerscommissie van een senioren- complex in Emmeloord vertelt: ‘Toen RVG Woningen dit gebouw overgenomen had hebben we van hun een budget ter beschikking gekregen om naar eigen inzicht aan onze woningen te besteden. Daarmee hebben we eerst eens alle ramen laten wassen. Dat was op zich al een hele verbetering. Daarnaast is alles geschilderd en zijn er enkele reparaties uitgevoerd. Allemaal zaken die we al lang aangegeven hadden, maar er onder de vorige eigenaar niet van waren gekomen.’

Bezoekadres

Ratio 16
6921 RW Duiven

T 026 - 363 92 55